Till varandra!
31 kristna uppmaningar till varandra - en för varje dag. Varning! alla uppmaningar kräver kärlek.
Läs mer
 
Diverse artiklar
Läs artiklar som handlar om Bittans arbete och livserfarenhet.
Läs mer
 
Ordspråk
Leta ibland massor av Engelska och Svenska ordspråk.
Läs merVittnesbörd
 

Olika vittnesbörd från människor som läst Offpist

”Offpist” griper djupt tag i mig. Vill så gärna veta hur detta trasiga liv leder dig till beslutet att ta ett kliv, ett stort kliv bort från det. Tanken föds: Detta måste läsas av min familj, mina vänner och kanske framförallt av de människor som lever i denna ”trasiga, onda” värld. Det finns ett hopp, en vägledare för alla. Man måste bara våga lyssna till den. En ung ensam liten tjej är ständigt på jakt… Kanske är det hennes sätt att vandra till ett riktigt vägskäl, till ett riktigt beslut: Hur vill jag leva mitt liv? Denna kvinna utsätts för stora påfrestningar, men hon är aldrig ensam! Detta är hennes räddning. Gud ser henne, han väntar bara på att hon ska upptäcka honom. Gud är ständigt närvarande, han går där bredvid, han till och med bär henne då livet är som svårast.

Frågorna dyker upp: Varför måste vissa av oss drivas av denna kraft att leva ett så farligt liv, att det skadar oss? Är det en makt kamp mellan det goda och onda? Är det en prövning för oss människor? Är så glad att du en dag gjorde ditt slutliga val, att vandra med Herren. Är så glad att du idag använder dina erfarenheter och kunskaper, från den tid då du stod i skuggan, på det sätt du gör, med en hand utsträckt till de svaga i samhället.

Är så glad att du tillsammans med din man har bildat en underbar familj.
Är så glad att jag fått chans att träffa dig och ta del av ditt liv i denna bok och att jag får chans att finnas till på Café Trappanér.
/Kram Anna

Hej,
Med stor tacksamhet och gripenhet läste jag min dotters julklapp, din bok ”Offpist”. Man blir oerhört gripen och alltid lika överväldigad av Guds fantastiska storhet och Hans kärlek till den ”lilla människan”. Tack för att du delat med dig av ditt liv genom denna bok.
/RolandHej Bittan
Måste sända ett jättevarmt tack för din bok, ”Offpist” Har länge tänkt skaffa den, men fick nu låna den av en arbetskompis. Läste ut den direkt. Mycket bra! Skall köpa den till mina barn när vi kommer hem. Boken är så fantastisk så ibland kan man undra om allt detta verkligen hänt. Det gav mig i alla fall tröst att Jesus håller sin hand över oss människor.
/Berit

Hej Bittan,
Hoppas allt är bra med dig?
Jag skriver för jag har läst ut boken som jag fick av dig. Det är en av de bästa böcker som jag har läst alltså. När jag läste den såg jag dig framför mig hela tiden. Jag har verkligen svårt att förstå att allt det här har hänt dig. Du har gjort mycket saker i ditt liv. Det är helt fantastiskt att Gud var med dig hela tiden och att han tog emot dig när du var rädd och ensam. Det känns så overkligt, men jag börjar tro mer och mer på att Gud verkligen finns! Min praktikvecka på Cafe´Trappanér kommer jag aldrig att glömma. Det är det mest intressanta som jag har gjort i hela mitt liv. Jag är verkligen glad att jag fick träffa både personalen och gästerna. Jag saknar verkligen stället och alla människor som kom dit. Hoppas vi ses snart!
/Kram Caroline

Hej,
Om du är Bittan Ekman, som har skrivit en bok som heter ”Offpist”, så vill jag att du läser det här brevet sen kan du slänga det i närmaste soptunna. Jag är en kille som heter Josef och är snart 14 år. Din bok är kanske främst inriktad för tjejer, men min syster tvingade mig att läsa den. Jag trodde det var en riktig dålig bok. Men desto längre jag kom in i den, desto bättre tyckte jag den var. I en del av boken berättar du om när du blev andedöpt. Jag är inte andedöpt, men jag skulle vilja veta mer om hur man blir det. Jag skulle bli jätteglad om du skrev tillbaka till mig och berättade lite om andedop och sånt.
/Med vänliga hälsningar Josef

Hej Bittan,
Du hade skickat boken ”Offpist” till min pappa. Den låg på ett bord i biblioteket länge. En dag bestämde jag mig för att läsa den. Jag kunde inte lägga den ifrån mig, för den var så spännande. Nu har jag börjat förstå att Gud faktiskt kan göra under.
/En tonåring

Hej,
Efter jag läst ”Offpist” har jag börjat tro att det kanske finns en Gud.
/ En krögare i Göteborg

En lärare i Lidköping har högläst ”Offpist” för varje klass hon haft, sen den kom ut första gången år 1995. Eleverna funderade, om det fanns en riktig person bakom boken och bad sin lärare att kontakta mig. Vid första tillfället bodde vi i Sydafrika, så då fick hon inget napp. Men när vi sen kom hem tog läraren åter kontakt. När jag kom upp till Lidköping hade hon samlat alla klasser som läst ”Offpist”. Alla satt som ljus hela tiden. Det blev en fin stund där jag fick dela från mitt liv och eleverna ställa många frågor. Gud mötte dessa ungdomar på ett påtagligt sätt.
/Bittan


I somras var jag på en kristen festival som heter Frizon och hade ett seminarie. Efteråt kom en flicka fram till mig och berättade att hon bestämde sig för att bli en kristen efter hon hade läst ”Offpist”. Hon berättade också att varje gång hon har det jobbigt eller är på glid bort från Gud, så läser hon den igen och blir påmind om hur fantastisk Gud är och får förnyad tro och hopp.
/BittanJag sålde mitt företag till en kvinna som inte var kristen. Vi fick bra kontakt och jag gav henne ett ex. av ”Offpist”. Efter en vecka ringde hon och sa: ”Det här är ju en otrolig bok. Är det OK att jag låter mina väninnor läsa den? Självklart, sa jag. Ett år senare när vi öluffade med familjen i Grekland och befann oss på en liten ö som heter Koufonissi, stötte vi på en familj från Göteborg. Vi började prata och umgås under de dagar vi var där. Jag berättade delar av mitt vittnesbörd. Lisa, som kvinnan i familjen hette såg lite konfunderad ut. Hon sa: Jag känner igen det du berättar. Men så sken hon upp och sa: Nu vet jag, har det inte skrivits en bok om ditt liv som heter ”Offpist”? Jovisst det stämde, sa jag. Lisa var alldeles tagen. Hon hade blivit berörd av boken och sagt till Gud, om du finns och den här boken är sann så vill jag träffa Bittan i verkligheten. Lisa förstod att det inte var slumpen som hade fört oss samman, men att Gud hade hört hennes bön. När hon kom tillbaka till Sverige började hon på en Alpha kurs och har nu kommit till tro på Jesus.
/BittanEn journalist från Allas veckotidning ringde mig och frågade om hon fick skriva en artikel om min levnadshistoria. Vi träffades och hon blev väldigt berörd av vad Gud kan göra i en människas liv. Hon blev nyfiken på att veta mer om den kristna tron. Jag rekommenderad henne att söka upp en Alpha kurs på orten där hon bor. Jag skickade med en ”Offpist” till fotografen som var med. Hon ringde efter en vecka och sa, -Det var en intressant bok. Den fick mig att tänka efter och inse att kanske livet har mer att erbjuda än vad jag har upplevt. Nu har jag lagt den i personal rummet och rekommenderat mina kollegor att läsa den.
/Bittan

Jag blev åter uppringd av en journalist. Denna gång från Året runt. De ville också göra ett reportage om mitt liv. Efter att ha läst ”Offpist”och intervjuat mig sa journalisten, - Det är ju nästan så att jag vill bli frälst när jag hör det här. Han berättade att på väg till tunnelbanan låg det en tidning på en bänk. Han grep tag i den för att ha något att läsa på tåget. Det var Frälsningsarméns tidning ”Stridsropet”, där det stod en artikel om mitt liv bland annat. Journalisten tyckte den var intressant och bestämde sig för att kontakta mig. Han sa, - Detta kan ju knappast varit en slump. Det måste varit Guds ledning att jag tog tag i den där tidningen.
/Bittan


En kristen vän la ”Offpist” i personalrummet. En man som var sökt av Gud och som min vän hade vittnat för frågade om han fick läsa den. Självklart, det var meningen. Några dagar senare kom mannen till jobbet och var alldeles exalterad och sa, - Den här kvinnan som boken handlar om har verkligen mött Gud. Tänk om jag också kunde gör det. Han lät sin son läsa boken också och nu har far och son funnit en egen tro och börjat gå till kyrkan. Gud är god!

 

Kontakta oss:
info@offpist.nu